Keresés...
FEL
KREATÍV ÖTLETELŐ

DIY Anyáknapi bögre: márványos kávézgatás

Közeleg a ‘mi napunk’, vagyis az Anyák napja. Így arra gondoltam, hogy hozok Nektek egy otthon elkészíthető ajándék ötletet – már úgyis régóta szemezek ezzel a technikával.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de néha úgy érzem szép bögréből sosem elég. Korábban teázni nagyon szerettem, mióta nagycsalád lettünk azóta a kávé a befutó 😀 Igazából az egyszerű, de mégis valamiért különleges stílusú bögréket szeretem, viszont ez a márvány hatás is nagyon megtetszett!
Készítsétek el velem, akár a gyerekekkel együtt, és ajándékozzatok belőle a nagymamáknak, vagy tartsátok meg Ti az összeset! 😀

1. Szerezzetek be bögréket, poharakat – én egyszínű fehér bögrékkel szerettem volna dolgozni.

2. Válasszatok ki tetszőleges körömlakkokat – attól függően, hogy egyszínű, vagy kevert színű végeredményt szeretnétek.
3. Mivel a kiscsajokkal készítettük el, ezért én egy jó nagyadag csillámport is vettem – biztos, ami biztos elv alapján 😀
4. Készítsetek be annyi tál vizet, amennyi bögrétek van.

5. Öntsetek a körömlakkokból a vízbe, szórjátok meg a csillámporral.

6. Óvatosan mártsátok bele a bögrét, úgy mozgassátok a vízben, ahol szeretnétek látni rajta a mintából.

7. Ha esetleg elrontottátok, ott körömlakklemosóval le lehet szedni, ahol pedig kevésnek találjátok, ott a leírt technikával újra lehet kezdeni.
8. Hagyjátok megszáradni.

Én a száj résznél vattával letöröltem a lakkot, illetve amikor teljesen megszáradt akkor mosogatószerrel elmostam, hogy ne legyen intenzív lakk szaga a bögrének.
Értelemszerűen mosogatógépbe nem lehet mosni, a szivacs puha felét viszont teljesen jól bírja. Ahol esetleg vastagon rátapadt a minta (nálunk a bögre alján volt így), azt egyszerűen letöröltem róla.

Remélem Nektek is tetszik az ötlet! Nálunk már lefoglalta mindenki, melyik kié lesz 😀

 

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük