Keresés...
FEL
KALANDOK

Hogyan vészeljünk át, röpke 7-8 órás utazást gyerekeinkkel?

Valljuk be őszintén, nem sok jobb dolog van a kölesgolyónál, a kisgyerekek lekötését, és az időnyerés tekintetében. A pocak megtömése, és az izgalmas golyók fogdosása (kiborítása…) az egyik legnagyobb segítsége az édesanyáknak, amikor a kisbabáink kezdik elveszíteni a türelmüket. Azonban, ezt a lehetőséget sem lehet a végtelenségig kihasználni – sajnos.
Éppen ezért összeállítottam, egy kis listát, néhány ötletet, hogyan lehet elütni röpke 7-8 órát, hogyha utazni megyünk a kisgyerekeinkkel.

Korábbi cikkemben leírtam 5 érvet Nektek amellett, hogy miért is merészkedjünk el gyerekekkel tengerparta (vagy bárhová) nyaralni. Mi nagyon élveztük az elmúlt két évben, és az idei lehetőséget is nagyon várjuk már. Azonban a kislányok nőnek, így már nem elég egy zacskó kölesgolyó, vagy egy színes megrágcsálható könyv a boldogsághoz.

Első két tippem elsősorban az lenne, hogy egyrészt ha tudtok időzítsétek az utazást estére / éjszakára. Hiszen ebben az esetben néhány órát biztosan alvással töltenek a minik. Amennyiben erre mégsem lenne lehetőségetek, kedvetek, mindenképpen ajánlom, hogy néhány óránként álljatok meg. Egy kis levegőzés, labdázás, tornázás nemcsak az ülésben elgörnyedt testnek tesz jót, hanem felfrissíti az elmét is, így javít a kedélyállapoton – gyerekeknek, és szülőknek egyaránt. Nem fontos sokat időzni, Ti ismeritek a gyerekeiteket, így látni fogjátok mi az az idő, ami kellőképpen kifárasztja őket, hogy egyhelyben maradjanak még jó pár órára.

Most pedig hadd ajánljak néhány játékot, amiket magatokkal vihettek az utazásra, és nálunk, a lányoknál nagyon bejöttek. Hogyha túlvagytok az éneklésen, mélyreszántó beszélgetéseken, barkóbán, és az autók számolgatásán. Úgy érzitek, hogy a gyerekek mostmár leginkább az idegeitekkel játszanak, és nem szeretnétek több Peppa malacot végighallgatni, akkor itt az ideje a játékok előkeresésének.

1. Rajzos foglalkoztató
Ez a játék tökéletesen alkalmas utazáshoz, márcsak azon egyszerű oknál fogva is, mert kemény az alja, így a rajzolás könnyedén megy ha az ölükbe veszik. Rácsatolható állatformák, számok, fogaskerekek vannak amiket körülrajzolhatnak, kiszínezhetnek a művészi vénával megáldott gyerekek.img_20170620_101342.jpegimg_20170620_101311.jpg2. Mágneses bőrönd
Ebben a bőröndben számtalan lehetőség van. Egyrészről mágneses fejek, testek lábak, és használati eszközök vannak, amiket összeilleszthetnek a gyerekek, történeteket, foglalkozásokat kitalálva. Lehet hátteret mögéjük rakni, így még élvezetesebb a kirakósdi. Másfelől vannak kis kártyák hozzá, amelyek segítségével beszélgethetünk az egyes foglalkozásokról, közben jobban megismerve őket.
img_20170620_101505.jpegimg_20170620_101956.jpg3. Óriás böngésző
Hogyha túlvagyunk a klasszikus könyveken (amik már önmagukban hatalmas élményt jelentenek természetesen), elő lehet kapni a böngészőt. Ezzel jól el lehet szórakozni, bogarászni hosszú ideig. Keresgélhetünk, sőt mesét is kitalálhatunk hozzá. Nálunk most egy bibliai témájú van soron, amiben az a feladat, hogy a margón kiemelt képeket meg kell találni a böngésző rejtelmes világában.
img_20170622_192656.jpg4. Agytorna
Ebben a két kis útravaló füzetben 300 kérdés és válasz van, 3-4 éves korosztálynak. Egyszerűbb, és kicsit nehezebb kérdések egyaránt megtalálhatóak, amikhez a képek segítségével kell választ adni. Több korosztály számára elérhető, és nagyon élvezetes agytorna a pezsgő tekervények számára. A kérdezz – felelek játékok különben is nagy kedvencek nálunk, hiszen együtt izguljuk végig, hogy mik lehetnek a válaszok a feltett kérdésekre.
img_20170620_102317_1.jpg5. Pollypocket
Emlékeztek még ezekre a kincses ládákra? Hogy én mennyire szerettem ezeket! Az összeset megtartottam, és izgalommal várom, mikor adhatok oda, az én gyerekeimnek, kiskorom kedvenceit. Apró, kompakt, de mégis egy teljes házikót, palotát vagy orvosi rendelőt rejt.
viber_image.jpgMár alig várom, hogy útnak induljunk, remélem ezekkel a fortélyokkal hamar eltelik a közel félnapos utazás. Sok problémát megold, ha előre gondolkodunk, ezért ezekre a látszólag üres órákra is érdemes fejben, és eszközökkel egyaránt felkészülnünk.
Abban is reménykedem, hogy sikerült néhány tippet adnom Nektek, így mindenki számára nemcsak elviselhetővé, hanem élvezhetővé is téve az utazást.
Ha Nálatok is vannak bevált játékok, ötletek, akkor ne tartsátok magatokban, nyomassátok nyugodtan kommentben, kínácsi vagyok rájuk!

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük