Keresés...
FEL
PROGRAMOK

Logiscool nyári táborok: ahol a digitális élmény és tudás találkozik

Régebben már említettem Nektek, hogy egy időben sokat foglalkoztatott a gyerekek magántanulása és az alternatív tanulási módszerek. Nem a jelenlegi rendszer lázadásaként fogalmazódott meg bennem – egyszerűen megtetszett például az amerikai minta, ahol a magántanulás szerves részét képezi a megtapasztalás, kimozdulás, a párhuzamos élmény és ismeretgyűjtés. A gyerekek aktiválva, foglalkoztatva vannak. Úgy sajátítják el a lexikális tudást, hogy rengeteg inger és élmény éri őket közben. Ez nyilvánvalóan közösségben nehezebb, kisebb létszámban – például magántanulóként, családként – jobban érvényesíthető. Szóval sokat gondolkoztunk erről, végül mégsem volt lehetőség erre és az élet is úgy hozta, hogy a hagyományos iskolarendszer mellett döntöttünk. Dehát közbe szólt a „sors” (pontosabban a fránya koronavírus), ami miatt félig-meddig belekóstolhattunk a magántanulásba. Őszintén szólva egyáltalán nem így képzeltem, hiszen minden ismeretgyűjtés az itthoni környezetre lett leszűkítve. A kirándulásokon kívül nem volt lehetőség kiállításokra, múzeumokba való ellátogatásokra, utazásokra – ahogyan azt korábban elképzeltem. Így maradt a természet (ami amúgy rendkívül felüdítő mindig), és az itthon bevethető kreativitásom – legalábbis ami maradt belőle a tanulás, ovis feladatok, legkisebbel való játék, közös kézműveskedés, főzés és ház körüli teendők után… :-D. De nagyon igyekszem! Éppen ezért majdnem mindennap van valami kézműves foglalkozás, közös játék, és néha kísérletezünk is – így próbálom az alternatív, játékos tanulást becsempészni, amennyire tőlem telik. Az ilyen játékos tanulásra az otthoni kereteken túl, nagyon izgalmasak a táborok is!

Igaz még kicsik, de már most látom, hogy vannak területek, amik kifejezetten érdeklik őket. Kiskoromban én is nagyon szerettem a tematikus dolgokat, legfőképp azokat a nyári táborokat, amelyek egy-egy téma köré épültek – abszolút kedvencem volt a kaland, vagy a színjátszó tábor. Biztos vagyok benne, hogy ők is sok örömöt és élményt fognak találni az ilyen táborokban, ha nagyobbak lesznek.

A napokban hívták fel a figyelmemet a magyar alapítású, de ma már nemzetközi Logiscool iskolahálózatára, amely saját, élményalapú oktatási módszerével fejleszti a gyerekeket. A kurzusok és workshopok mellett nyári napközis és online táborokat is tartanak, ahol többek között a programozás, robotika, Minecraft, Roblox és a digitális média világában merülhetnek el a gyerekek. Megismerhetik például a programozás alapjait vagy megtanulhatnak robotokat építeni és irányítani.


A Minecraft világában pedig a mérnöki feladatokba és a dizájnba is belekóstolhatnak. Roblox játékokat tervezhetnek, de akár saját kalandjátékot is fejleszthetnek maguknak. A digitális médiával foglalkozó táborokban pedig készíthetnek menő videókat-fotókat, vagy a junior designer táborban a grafikák mellett akár saját honlapot is. Ez utóbbi szerintem nagy haszonnal járhat, hiszen platformot biztosít a munkái, érdeklődési köre számára. Az idei év újdonsága a kreatív mobil fotó / videó tábor lesz, ami azt gondolom a fotózást szerető gyerekeknek egy nagyon érdekes, és szórakoztató kezdő lépést jelenthet. Olyanok számára is ideális lehet, akik szeretik a média ezen világát, de nincsen komolyabb felszerelésük, viszont mobiltelefonnal rendelkeznek.

Hogyha a fentebb említett érdeklődési körök valamelyikéhez ambíciót látunk gyermekünkben, akkor a Logiscool tábor jó terep arra, hogy a gyerekünk megismerjen és megszeressen hasznos új területeket, melyek akár jövőbeli felnőtt munkája alapját is jelenthetik. Az oktatás kifejezetten élményteli, és kis csoportokban zajlik. A napközis táborokban fél nap oktatás és fél nap szabadidős foglalkozás a program. A táborok online is elérhetők, ezeken a fél napos oktatási programot vehetik igénybe otthonuk biztonságából a gyerekek élő, kis csoportos foglalkozás formájában. A Logiscool napközis táborok országszerte 38 helyszínen elérhetők, az online táborok pedig az egész ország területén. A nagy tábor kínálatból bőven lehet választani a helyszín, valamint gyermeketek korának és érdeklődési körének megfelelően.

Ha felkeltette az érdeklődéseteket a téma, akkor itt találtok róla bővebben információt:
https://www.logiscool.com/hu/camps-2021

Egy ilyen év után, ami a bezártságról és a mókuskerékről szólt, biztos vagyok benne, hogy jól esik a gyerekeknek olyan izgalmas digitális témákra koncentrálni egy nyári tábor keretein belül, ami tényleg érdekli őket és cseppet sem hétköznapi.

A bejegyzés a Logiscool táborok promóciója.

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük