Keresés...
FEL
GASZTROÉLMÉNYEK RECEPTEK

5 tuti reggeli a tavaszi szünetre

Itt a tavaszi szünet, és bennem ilyenkor felmerül mi lenne, ha valami mást ennénk, valami finomabb falattal indítanánk a napot, mint amikor rohannunk kell az oviba?!

“A reggeli, a nap legfontosabb étkezése” – hangzott édesanyám szájából, mikor nekiálltam hőbörögni tiniként: minek reggelizzek? Mára tudományosan is bizonyított milyen jó hatással van a szervezetünkre, sőt az idegerendszerünkre is egy finom reggeli. Úgyhogy nálunk is szokássá vált, hogy nem indulunk el enélkül. Persze sokszor gondban vagyok, mit is tegyek az asztalra a mindegy, bármi, és a nem tudom anyaaafogások mellé. 😀
Gondoltam hátha más is így van ezzel, ezért hoztam Nektek 5 reggeli ötletet a tavaszi szünetre! Mindegyik “fogás” pofonegyszerű, de talán izgalmasabb, hiszen kicsit más felállásban kerülnek az asztalra ezek az alapanyagok.

1.Tojásos kenyér
Egy teljeskiörlésű toast kenyeret a közepén kilyukasztottam egy pogácsa szaggatóval. Egy tepsibe raktam a kenyereket, és beleütöttem egy-egy tojást a lyukakba. Reszeltem rá sajtot, és beraktam a sütőbe.

2.Mézes-túrós gyümölcs kehely
Túrót mézzel édesítettem (amúgy az Alidban nayon finom lágy, dobozos túrót lehet kapni, nem a megszokott darabosat). Ezúttal szőlőt vágtam a rétegek közé, de persze bármilyen friss vagy aszalt gyümölccsel nagyon finom.

3.Virsli sünik, delfin kenyérrel
Virslit késsel beirdaltam, amikor megsült a felszeletelt sajtot a résekbe raktam. Delfin formájú szaggatóval kenyeret szaggattam hozzá, amit megvajaztam.

4.Juharszirupos-málnás tekercsek
Levelestésztát kinyújtottam, majd megkentem málna és juharszirup keverékével. Felgöngyöltem, felszeleteltem és sütőbe tettem.

5.Sonkás tojás kosarak
Muffin formába sonkát tettem, beleütöttem tojást – amit előzőleg összekevertem, megfűszereztem, és kis kaliforniai paprikát szeleteltem bele. Sütőben megsütöttem, az elkészült kosarakat tányérba tettem. Mellé puha kiflit, és póréhagymát tettem.

mde

 

Remélem sikerült inspirálnom Benneteket! Jó étvágyat hozzá és kellemes pihenést a szünetre!

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük