Keresés...
FEL
GONDOLATAIM

Hogyan legyünk jó nők terhesen (is)?

Tudom tudom, kicsit lájk vadász cím, de mit lehet tenni?! Mindannyian vágyunk arra, hogy jobban nézzünk ki – de legalábbis a ‘hozott anyagból’ kimaxoljuk a megjelenésünket. Naaa, ne mondjátok, hogy nincsen így.
Ezt anyaként sokszor úgy érezhetjük, hogy nem tudjuk igazán a csúcsra vinni – főleg, amikor a gyerekeink éppen a “mindent fedezzünk fel” korszakban vannak (és mikor nincsenek abban??), és éppen azt akarják felfedezni, hogy mennyi dolgot lehet szétszedni, kiborítani, szétpakolni, eltépni, vagy csupán a legnagyobbat a pelusba ereszteni, amikor éppen a tusvonalat vinnénk fel a szemhéjunkra, és minden porcikánkkal erre koncentrálunk. Ja nem, pontosabban koncentrálnánk!
Ezért, ez a szépítkezős feladat kisgyerekek mellett sem egyszerű – legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Persze az, hogy valaki ‘jó nő’, nem igazán a sminken múlik – de ismerjük be, sokat dob az alapálláson, az tuti! A kifejezetten előnyös megjelenésre való igyekezet, azonban várandósan hatványozott talán – legalábbis én határozottan így emlékszem, amikor terhes voltam a kislányokkal.
Hiszen már nem férünk bele a régi ruhákba, az izmainkat nem tudjuk úgy megcsillogtatni,mint korábban, és ennek tetejébe 15 percenként el kell mennünk pisilni. Félreértés ne essék, én nagyon élveztem a terhességeimet (a rosszullétet kivéve), és fantasztikus időszakoknak tartottam mindig is az életünkben. Azonban vannak dolgok, amik a már amúgyis ingadozó kedvünket még inkább letörik, vagy akadályozhatják, hogy megéljük azt, milyen szuper is a terhesség időszaka.
Ezért arra gondoltam, megosztom Veletek azt, hogy számomra mik voltak azok, amik segítettek, hogy még jobban érezzem magamat a bőrömben, ezen áldott állapot időszakában is.

1.Ápolt haj
Az első ilyen bagatellnek látszó dolog szerintem mindenképp az ápolt haj. Hogyha nem is jut időtök a hajvasalára, göndörítésre, akkoris a frissen mosott haj egy igazi korona a nők fején. Nekem sem volt/sincs mindig időm bíbelődni hosszasan a hajammal, de erre valamelyest igyekszem odafigyelni, főleg azért mert határozottan jobban érzem magamat a bőrömben. Plusz, szuper kiegészítő, egy-egy finom masni, egy szép fonat, vagy egy különlegesebb hajgumi is.
close-up-of-pensive-woman-with-yellow-flower_1122-1485.jpg

2.Szép bőr
Nekem a terhesség alatt volt talán, a legkevésbé szép a bőröm. De a rendszeres arcradírozással, és a minőségi krémekkel azért kordában lehetett tartani az időnként megjelenő pattanásokat, bőrhibákat. Az oldalamon többször ajánlottam már Nektek természetes alapanyagokból készülő bórápolási termékeket, nézzetek körül, hátha találtok kedvetekre valót.
A szép bőr nem állhat meg az arcnál, úgyhogy érdemes testvajakat, olajokat használni, hogy amennyire csak lehet csökkentsük a striák megjelenésének esélyét. A krémek mellett, pedig ne feledkezzetek meg a sok-sok víz ivásról, ami persze nem mindig könnyen teljesíthető feladat. De ha magatok mellé vesztek egy nagy üveg vizet, akkor be tudjátok osztani, hogy milyen időközönként, mennyinek kellene elfogynia. Ráadásul ez nem csak a bőrünknek, hanem az egészségünknek is nagyon jót tesz!
young-woman-covering-half-of-her-face-with-a-hand_1301-4021.jpg

3.Csinos ruhák
Meg kell, hogy mondjam, kifejezetten “mérges vagyok” a várandós ruhákat forgalmazó cégekre. Valami hihetetlenül drágán adják, a kifejezetten kismamáknak szánt ruhákat, és úgy tűnik tényleg belőlünk akarnak meggazdagodni, és ezt nem is rejtik véka alá. Az öltözködés, az egyik legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat pocakosan; kényelmesen és csinosan. Ha tudjuk, hogy több babát szereténk, akkor érdemes néhány alapdarabra beruháznunk, amelyeket szinte évszaktól függetlenül tudunk hordani.
Én nadrág tekintetében mindig a kismama részlegről választottam, mert azok voltak a legkényelmesebbek. Felsőkből pedig, a női részleg rugalmas anyagú darabjait, vagy a tunika jellegű fazonjait kedveltem igazán. A lényeg nem is a márka, hanem hogy ugyanúgy önmagunk tudjunk lenni, a saját stílusunkat viselni terhesen is.
pregnant-woman_1218-508.jpg

4.Étkezés
Ez talán az egyik legnehezebb. Én nem is arról prédikálnék, hogy együnk rostban gazdagon, és vigyázzunk, ne szedjünk fel túl sok kilót… Én igyekeztem mindig odafigyelni, hogy ne hízzak el terhesség alatt, és ez azt hiszem mindkét lánynál sikerült is. Az egészséges életmód híve vagyok, mégis azt gondolom, hogy ez olyan speciális időszak, amikor az is nagyon számít, hogy milyen ételektől érezzük jól magunkat. Hogyha gyümölcsöt kívánunk este, akkor szerintem (de ez csak a személyes véleményem), ne vonjuk meg magunktól, csak azért, mert este van és félünk a gyümölcs magas cukortartalmától. Ha pedig egy jó kifli esne jól, akkor felesleges salátát tuszkolni a szánkba. Az étkezésnek érzelmi része is van, és főleg ez akkor számít, amikor például az ételek nagyrészétől rosszul vagyunk. Én például mindkét lánnyal rosszul voltam a húsnak, még csak a gondolatától is az első három hónapban. Bármikor próbáltam magamba tuszkolni (mert fehérje kell), minden alkalommal, azonnal távozott is belőlem. Gyakorlatilag csak dinnyét, szőlőt, epret, és barackot tudtam enni. No meg vajas kenyeret. Bárki bármit mondott, egyszerűen más nem ment. Akkor éreztem jól magamat, amikor azt ehettem, amit igazán kívánok. De ez az időszak is végetért, a negyedik hónaptól sokkal céltudatosabban tudtam étkezni, hiszen újra egyre több dolog esett jól.
table-with-variety-of-pasta-and-tomato-sauce_1220-465.jpg

5.Szánj időt magadra!
A vizsgálatok, családi ügyek intézése, munka, és gyerekek négyszögben könnyű lehet elveszni, és kimerülni.
Van olyan amit nagyon szeretsz csinálni, és teljesen kikapcsol? Van, amiben el tudsz merülni, és örömöt jelent? Biztosan! Persze teljesen más, amikor az első babádat várod, és nem kell ezer felé figyelni. De abban az esetben is, hogyha vannak gyerekek, érdemes mindenképpen időt szakítani ilyen mulatságokra is.
Nekem az egyik ilyen kikapcsolódást jelentő örömforrás volt például a sok séta, vagy egy lazább kirándulás. A levegő felfrissít, megnyugtat, és közben rengeteg dologról tudok gondolkozni. A másik ilyen hobbi, a kézműves tevékenységek voltak, főként a képek készítése (festés, ragasztás …). Nagyon szeretek olvasni is, és külön kikapcsolódás a lakberendezési újságok nézegetése.
Amikor ilyen foglalatoságokkal töltöttem az időmet – mégha rövid is volt – nagyon jól kikapcsolódtam, és feltöltött, hogy teljesen magamra szánhattam valamennyit az időmből.
girl-with-balloons-and-arms-outstretched_1150-214.jpg

Sok dolog van, ami segít a hangulatunkon (akár egy finom reggeli kávé), Nálatok volt valami, amit mindenképp kiemelnétek a várandósságotok során? Hogyha jól érzitek magatokat a bőrötökben, az meglátszik rajtatok kívülről is, és nagy segítség lehet, hogy a lehető legklasszabban viseljétek a várandósság idejét.

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük