Keresés...
FEL
KIPRÓBÁLTUK

Kedvenc testvajaim

Testvajat a terhesség alatt, illetve a várandós állapottól függetlenül, az őszi-téli időszakban szoktam használni. Nekem könnyebben szárad ki a bőröm, ezért intenzívebb ápolásra van szüksége ilyenkor. Habár a bőrápolás egy része “belülről” történik – a jelentős folyadékbevitellel – mégis hasznos, hogyha rá tudunk erősíteni a tápláló folyamatokra, egy-egy klassz termékkel.

Számomra fontos, hogy hamar beszívódjon, ne hagyjon olajos érzetet, foltot a ruhán. Kellemes, nem hivalkodó illattal rendelkezzen, és már néhány alkalom után érezni lehessen a változást a bőrön.
Mutatok Nektek három olyan terméket, amelyek maximálisan megfeleltek az előbb felsorolt igényeimnek. Így akár várandósok vagytok, akár egy kis extra gondoskodást igényel a bőrötök érdemes kipróbálnotok.
Ezek a termékek különböző árkategóriában vannak, így pénztárcátokhoz mérten tudtok válogatni.

1.Alverde Testvaj Makadámdióval, és Karitévajjal
Ez a testvaj, a DM-ben kapható, és a kedvenceim közül ez a legolcsóbb (900 forint körül van, ha jól emlékszem). Elég nagy kiszerelésű, így sokáig elég. Nekem nagyon tetszik az illata, nem hivalkodó, kifejezetten visszafogott.
Habár esténként használom, nem vettem észre, hogy bármilyen foltot is hagyott volna a pizsamámon. Hamar beszívódik, főleg, ha egy kicsi maszírozással segítünk is ezen – ami azért is jó, mert a hatóanyagokat mélyebbre juttatjuk be.
alverde-testvaj-makadamdioval-es-karitevajjals.jpg
2.Olívia natural: Shea-vajas körömvirág balzsam
Ezt a terméket tavaly próbáltam ki először. Ahogyan a balzsam szóból sejthetjük, egy nagyon koncentrált, intenzív ápolásra kell számítanunk. Talán ez szívódik be a bőrbe a legnehezebben (de elképzelhető, hogy ezzel csak én vagyok így), azonban a hatása ezért bőven kárpótol! Fantasztikusan regenerálja a száraz bőrfelületet, hidratál, rugalmassá tesz, és puhává. Ennek is kellemes illata van, nem túl intenzív. Sűrű állaga könnyen kezelhető, hiszen a kéz melegétől egyből úgy viselkedik mint egy ‘rendes krém’, így könnyű eldolgozni. 1800 forintért tudtok hozzájutni.
3.The Body Shop: Sheás testvaj
Igen, kifejezetten szeretem a shea vajas termékeket. Már az illatuk is teljesen magával ragad, hát még a hatásuk…
Nem véletlenül kedvencem ez is a testvajak közül, és habár borsos az ára, mégis szívesen beruházok rá egyszer-egyszer. Erről is hasonló jókat tudok elmondani, hiszen szempontjaim itt sem változtak. Állagát tekintve, talán egy kicsit sűrűbb, mint az Alverde testvaj, azonban ez semmit sem ront a felszívódásának részidején. Talán ennek van a legintenzívebb illata, azonban ezt egyáltalán nem sajnálom, gyakorlatilag egész nap tudnám szagolgatni, annyira finom. Habár testvajakról beszélünk, muszáj megjegyeznem, hogy a kézkrém változata is nagyon ott van, hiszen iszonyú hamar rendbeteszi a szárazabb (állandóan kezetmosó, vagy állandóan mosogató) kezet is. A testvaj ára 5000 forint körül mozog. A boltokban meg tudjátok szagolni, ki tudjátok próbálni, és érdemes kuponos napokon lecsapni rá.
tbs_sheavaj.jpg
Hogyha éppen testápolás, intenzív bőrápolás kérdése előtt álltok, akkor érdemes valamelyiket kipróbálnotok, nem hiszem, hogy csalódni fogtok ezekben a termékekben. A jó minőségű testvajak, nemcsak magas szinten táplálják a bőrünket, hanem optikailag is szebb látványt nyújtanak, ez sem elhanyagolható szempont.
Ha pedig várandósok vagytok, akkor pedig ezeknek a termékeknek a napi 1-2 használatával csökkenthetitek a terhességi csíkok megjelenésének lehetőségét. Tudom, ennek egy nagy része genetika, de mi nők, próbáljunk meg megtenni amit csak tudunk, hogy bőrünk szép, egészséges maradjon.

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük