Keresés...
FEL
KREATÍV RECEPTEK

Így ünnepeltük a kis szülinaposunkat!

Az elmúlt hetek a szülinapozások jegyében teltek. Abszolút ünnepi volt a hangulat, ugyanis a legkisebb lányunk egyéves lett, én pedig harminc. (nem tudom, hogy ide egy sírós, vagy egy nevetős fejet tegyek inkább :-D)
Juhej!
Ennek apropójából arra gondoltam, hogy megmutatom Nektek milyen tortát készítettem, és miket kapott a kislányunk. Én nagyon szeretek torta inspirációkat nézegetni, habár ritkán készítek tortát – mert van két nagyon szuper “cukrászunk”, akik szebb és finomabb tortákat készítenek, mint én – de ezúttal magamra vállaltam az első torta elkészítésének nemes feladatát.
Most is nagy szeretettel, és izgalommal készültünk a kis szülinapi bulira, amit közösen a nagyszülőkkel, és a dédpapával ünnepeltünk meg.
A torta mind ízében, mind küllemében nagyon tetszett a kis tesztelő bizottságnak 😀

Nagyon egyszerű tortát szerettem volna készíteni – mert hajlamos vagyok elrontani… Mindannyian nagyon szeretjük a nutellát (van aki nem?), és az epret is. A kettő nálunk nagyon nyerő, és mivel korábban olvastam, hogy nutella és mascarpone páros kitűnő ‘csokikrém’ a tortába, ezért emellett döntöttem.

A piskótát megkentem ezzel a krémmel, és beleszeleteltem az epret. Ezt a folyamatot kétszer végeztem el, mert emeletes tortát szerettem volna. Utána kemény habbal körbekentem, és ehető konfettivel megszórtam az alját.

Az ajándékok tekintetében nem volt könnyű dolgunk, ugyanis ő a harmadik lány, és az előző kettőnek már elég sok szülinapja volt együttvéve, úgyhogy nem kevés fejtörést okozott mivel ajándékozzuk meg. Nem akartuk azt sem, hogy néhány apróságot kapjon, azért mert a többiek már “mindent” megkaptak, de olyanokat sem szerettünk volna venni, amik aztán a sarokban hevernek.
Sokszor látom, hogy anyukák számára kérdés, mit is vásároljanak, csak ezért osztom meg veletek, mi miket vettünk, hátha találkoztok olyannal amit nem ismertetek, és segítség számotokra.
(Mielőtt valamelyikőtök teljesen kiborulna, azért azt hozzátenném, hogy az egész családtól kapta ezeket, és amit sikerült azt elég jól leértékelve vettünk meg.)

Nálunk a könyvekből sosem elég, annyira szeretjük mindannyain. Úgyhogy az ajándékok közé ez a nagyon szép, vastag lapos könyv került. Vannak benne kitapogatható minták is, és később vettem észre, hogy kis feladatok is (a kiemelt tárgyat meg lehet közösen keresni a mellette lévő oldalon).

A Lego a másik, amire mindig úgy érezzük megéri “befektetni”. Viszont láttam, hogy még nehezen megy neki az építgetés, ezért egy Legóhoz hasonló, puha szilikon építőkocka csomagot vettünk neki – amire ha rálépünk egy-egy éjszakai kibotorkálás során sem szenvedünk komolyabb sérüléseket. Ugye tudjátok miről beszélek?  😀 Illetve ezzel könnyebben lehet építeni, és közben meg is lehet kóstolni.

Erre a puha Elbújós babára szerintem én jobban vágytam, mint ő 😀 De azért szeret mellé bújni alváskor, mert tényleg jó anyaga van, és a sok szín tetszik neki.
Amúgy 60%-al olcsóbban vettem a Regió játékban – ez egy elég nyomós ok volt a megvétele mellett.

 

Ez a labda magától gurul, és közben kérdéseket tesz fel: hol van az oroszlán? Melyik a háromszög? Stb. Ha kitalálja a baba, és megnyomja a megfelelő gombot, akkor megdicséri, és zenél neki. Tetszik neki, de szerintem még inspirálóbb lett volna 6 hónapos korban, mert akkor igaz nem tud a kérdésekre válaszolni, de mozgásban jobban ösztönözheti.

Nagy kedvenc nálunk a WOW játékok, ismeritek? Elvileg (és az évek tapasztalatai alapján) törhetetlen, színes játékok. A középső lányunk az első szülinapjára kapott egy lakókocsit babákkal, a mai napig nyúzzák, és nagyon szeretik. Igaz nem szoktak törni-zúzni, de van, hogy leejtik, és teljesen sérülémentes.

Ezekkel az ajándékokkal leptük meg az egyéves cukiságunkat. Ti ismertétek valamelyiket? Azóta is majdnem mindegyiket használja napi szinten, úgyhogy szerintem sikerült örömöt szerezni neki JMagunknak pedig néhány szabad órát 😀
Ha gondoljátok osszátok meg velem, ti hogyan készültök egy szülinapozásra, illetve milyen kedvenc ajándékokat vettetek, amiket azóta is szerettek!

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük