Keresés...
FEL
KIPRÓBÁLTUK

Társasjátékajánló

Biztosan többen megnéztétek a karácsonyi társasjátékajánló videó-sorozatomat, a blog youtube csatornáján. Ezeket a társasjátékokat szeretném most egy csokorba szedni, cikk formájában is, hogy még jobban áttekinthető legyen számotokra.
Én mindig is nagyon szerettem társasjátékozni – mondjuk egy időben elég komolyan vettem, amikor nem én nyertem 😀 ezt a hagyományt a gyerekeim viszik tovább, néha úgy érzem 😀

A társasjátékozást az egyik legkedvesebb, közösen eltöltött minőségi időtöltésnek tartom, és azokat a játékokat amiket ajánlok Nektek is tényleg nagyon szeretjük.
Habár három lányunk van, ezek a társasok egyáltalán nem nemspecifikusak, fiú és lányok vidáman eljátszanak velük.

A játékokat a Vipbaby.hu oldalról választottuk, mindegyik Djeco márkájú. Én valahogy teljesen „beleszerettem” az ábrázolásmódjukba, az anyaghasználatba, az egész koncepcióba – amely nem kis meglepetést okozott nekem, mennyire minőségi termékekről beszélünk.
Korcsoportok szerinti bontásban mutatom Nektek, így talán könnyebb lesz eligazodni közöttük.

1. Társasjátékok a legkisebbeknek

A little association (kis asszociáció) és a little action (kis aktivitás / cselekvés) kiváló társasjáték a legkisebbeknek is! A gyártó 2,5 éves kortól ajánlja, de szerintem még kisebb kortól haszosítható, meg is mutatom miért! Mindkét társasjáték puha, nem lenyelhető figurákat tartalmaz (akár a fürdősjátékok), és vastag kártyáin színes képeket. Nálunk a 1,5 éves kislányom szívesen hozza ki nap, mint nap a szobából, kibontjuk, nézegetjük és tanuljuk a benne lévő élőlényeket, tárgyakat. Úgyhogy már egészen kiskortól, sokoldalúan lehet vele játszani!
A little association, egy olyan társasjáték, amelyben a kiemelt részleteket össze kell kapcsolni egy-egy adott élőlénnyel, és a hozzá tartozó élőhellyel. Gyorsasági, és megfigyelőkészséget fejlesztő, mókás játék.
A little action, mint ahogyan a nevében is benne van egy kis mozgásra, aktivitásra ösztönzi a legkisebbeket a kedves, puha állatfigurákkal. Vidám játék, koncentrációt rejt, fejlesztve a koordinációs képességeket is.

2. Társasjátékok az óvodás korosztálynak
Itt szintén rá kellett csodálkoznom, mennyire színes és fejlesztő, közben nagyon is élvezhető játékokat talált ki a Djeco.
A Memo Meuh társasjáték, egy olyan memória játék, ahol a hanghoz társítjuk a képet (tehát itt nem két ugyanolyan képet kell összepárosítani, mint a klasszikus általunk is nagyon szeretett memórijátékokban, hanem az egyes állathangokhoz, az állatok képeit). Ez a játék meglepően másfajta készségeket hív elő. Nagyon kell fülelni, és jól memorizálni a már egyszer látott képet. Itt is igaz, hogy már egészen piciknek elővehetjük, ismerkedhetünk az állatokkal és a hangjukkal egyaránt. Szabály szerinti játékot 3 éves kortól ajánlja a gyártó.
Ugyanennek a korosztálynak ajánlom a Topologix nevű társast, ami inkább már oktató jellegű. Gyönyörű grafikája, izgalmas képei azonban feledtetik ezt a „tanulós” érzetet. Az élőlények, tárgyak egymáshoz viszonyított elhelyezkedését kell a gyermeknek felismernie, megfogalmaznia. Itt jöttem rá, hogy az én egész nap csacsogó gyerekeimnek mennyire másfajta kihívás ilyen kontextusban beszélniük.

3. Társasjátékok óvodás kortól kisiskolás korig
Egy igazi klasszikust választottam, amire még kiskoromból emlékszem, mennyire izgalmas volt. A ’kígyók és létrák’ klasszikus koncepción alapuló pingvines játék izgalmakkal teli az 5-10 éves korosztálynak (de bevallom őszintén én is nagyon élveztem). Fa bábuik már kisebb méretűek (így kicsiknek nem igazán ajánlom), pingvinek a süllyedő hajóról menekülnek az épp grillező barátaik felé. A létrák segítik őket, míg a hálókon visszacsúsznak egy lentebbi jégtömbre.

A Woolfy nevet viselő társasjáték, a három kismalac történetére épül. Éppen ezért itt, a játékosok között nem verseny folyik, hanem közös a cél: együtt megépíteni a téglaházat, még mielőtt megfőzi őket a farkas. A puha bábuk és a fa építőelemek biztonságosak a kisebbek számára is, viszont a játék „bonyolultságát” tekintve 4-5 éves kortól ajánlott társasjáték.

+1
Piou-piou kártyajáték
6-99 éves korig. Igazság szerint én minden társast élveztem – az egészen kicsiknekvalót is – de ez tényleg olyan, ami a felnőttek számára is szuper, vicces játék.
A cél a tojásokat kikeltetni, miközben a ravasz rókával is fel kell venni a versenyt, aki el akarja lopni a tojásainkat. Logikai gondolkodás, előretervezést igényel egy nagyon élvezhető, könnyed, nagycsoportosok által is érthető módon.

Ezeket a társasjátékokat jó szívvel ajánlom mindannyiótoknak! Hogyha szeretnétek részletesebben betekinteni, akkor nézzétek meg a játékokat bemutató videóimat a blog youtube csatornáján. Ha pedig kedvet kaptatok valamelyikhez, akkor a Vipbaby.hu oldalán meg tudjátok nézni / rendelni. Jó játékot, jó közösen eltöltött időt Nektek!

Bolvária blog

«

»

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük